"NEĆE ME STRPATI U ZATVOR, NE MOGU" Mektić ponovo kritikovao rad Tužilaštva BiH

Poslanik u Parlamentu BiH i bivši ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je večeras da je Vijeće koje vodi raspravu u Sudu Bosne i Hercegovine ''vrlo korektno'' te da ne očekuje da će završiti u zatvoru.

FOTO: srpskainfo.com

Ponovo je kritikovao rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine ocijenvši da ”ne rade nijedan ozbiljan slučaj.”

– Tužilaštvo, ovakvo kakvo je, neće pokrenuti i istraživati ništa što je vezano niti za visoki kriminal i korupciju u Republici Srpskoj, i ništa što je vezano za kriminal određenih političkih partija. Ne rade nijedan ozbiljan slučaj i predmet. Tužilaštvo je ušlo u jednu fazu, to je strašno, rade isključivo na montiranim procesima – dodao je on za N1.

Potom je dodao da Tužilaštvo pet godina istražuje njegovu diplomu te da postoji nekoliko osoba koje su konstantno pod posebnom pažnjom ove institucije.

– U posljednje vrijeme Tužilaštvo BiH se bavi sa Draganom Mektićem. Imam 7-8 istraga u Tužilaštvu BiH, ni poznati terorista Karlos (Ilič Ramirez Sančez, poznat kao Karlos “Šakal”) nije imao toliko postupaka. Oni pet godina neće da završe istragu za moju diplomu. Bave se direktorom Obavještajne službe. Vidjeli ste Tužilaštvo šta radi po pitanju predsjednika Suda Bosne i Hercegovine – rekao je te naveo da je Tužilaštvo pod potpunim uticajem SNSD i HDZ.

– Na svu sreću, Tužilaštvo me ne može strpati u zatvor. Vidio sam da je Vijeće koje vodi raspravu vrlo korektno i ja sam siguran da će to završiti oslobađajućom presudom – potcrtao je Mektić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram