NEMA ZABUŠAVANJA Sara Jo otkrila šta je motiviše da trenira

Kada nisam u sali za vježbanje, onda izađem napolje i trčim. Fizička kondicija je vrlo važna za moj posao jer su nastupi često veoma zahtjevni, kaže pjevačica Sara Jo.

FOTO: sarajoofficial/instragram/screenshoot

Umjetnica kaže da nema problem sa redovnim vježbanjem, bez obzira na godišnje doba.


– Kada vam je trener Jasmina Aleksandrov, onda nema mnogo zabušavanja, bilo da je ljeto ili zima. Ako se dogodi da mi se ne trenira ili da jednostavno nemam snage i volje, ona me uvijek motiviše i ja odradim trening koji mi da nevjerovatnu energiju. Trudim se da redovno vježbam i da ne preskačem treninge ni ljeti jer moram da budem u formi zbog nastupa koji su često vrlo zahtjevni – kaže Sara Jo.


Ipak priznaje da joj nije lako da uskladi ostale obaveze sa treningom.


– Ovih dana je to dosta težak poduhvat jer sam često na nastupima i raznim gostovanjima. Ljetnja sezona je rezervisana za festivale i žurke i onda imam baš dosta obaveza. Ali sve je stvar dobre organizacije i volje, tako da se ja zaista uvijek potrudim da odradim trening ili bar da izađem pola sata napolje i istrčim rutu. Trčanje me opušta i pomaže mi da razbistrim um tako da ga često praktikujem kad nisam u sali za vejžbanje – kaže ona.


Iako kaže da nije rob trendova, naglašava da joj trenutno najviše odgovara CrossFit trening.


–  Trenutno mi je najzanimljiviji, a i najviše mi prija CrossFit trening. Iako često zahtjeva mnogo napora, poslije tih treninga vidim najbolje rezultate i osjećam se odlično. Jednostavno volim brzo da vidim rezultate u treningu, što me uvijek dodatno motiviše – objašnjava pjevačica.


Kada je riječ o tome da se izbjegne rutina na treningu, Sara kaže da to sve prepušta svom treneru.

– Jasmina najbolje zna kakvi meni treninzi prijaju i ja joj vjerujem. Jedino što često volim da praktikujem pored CrossFit-a jeste trčanje.


Koja kombinacija vježbi se do sada pokazala najefikasnijom, pitali smo je.


– CrossFit sam zavoljela baš zbog toga što su vježbe koje radim jako energične i zato što ni jedan trening nije isti. Upravo takvi treninzi, vrlo intenzivni i zahtjevni, su nešto što meni najviše prija i odgovara i što se na kraju pokazalo kao najefikasnije – kaže pjevačica.


Sara kaže da prati fitnes trendove ali i da se ne opterećuje njima:


– Volim da isprobam nove vrste treninga, da vidim kakve su mi mogućnosti, da li neku vježbu mogu da izvedem, ali opet ne pratim slijepo trendove ni u stilu pa ni na treninzima.


Šta sluša dok vježba


Muzika je njen posao, ali šta je sa muzikom dok vježba? Šta je na plej-listi Sare Jo?


Muzika ima uvijek energiju i daje dodatni impuls tokom treninga. Dok vježbam fokusirana sam na sam tok treninga, tako da nisam posebno izbirljiva kada je muzika u pitanju, važno je da je energična, dinamična i da odgovara atmosferi treninga – kaže umjetnica.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram