“NEMAMO PRAVA NA KIKS” Prosinečki osvježio tim pred dvije važne utakmice

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki saopštio je spisak od 25 igrača za mečeve sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

FOTO: YONHAP/EPA

Na spisku su:


Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.


Odbrana: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.


Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Deni Milošević.


Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Irfan Hadžić, Edin Višća.

Nova imena u reprezentaciji su Adnan Kovačević, Marko Mihojević, Irfan Hadžić, a tu je i povratnik Zoran Kvržić.


– Mihojević igra jako dobro, našao se na spisku jer imamo dosta problema, Šunjić se povrijedio, ne znamo hoće li biti zdrav, Zukanović je tek promijenio ekipu. Kovačević igra dobro u Koroni, htjeli smo da ga vidimo i proširimo sastav pogotovo u odbrani. Kvržić već duže vrijeme igra desnog beka otkako je u Rijeci Igor Bišćan, sazrio je na toj poziciji, ni Todorović nije standardan, pa nam je i tu trebalo promjena. Irfa Hadžić je pokazao kvalitet, dobar je igrač, potpisao je za Akhisar – objasnio je Prosinečki promjene u timu.


U naredne dvije utakmice imperativ je šest bodova.


– Slijede dvije utakmice u kojima nemamo pravo na kiks, sigurno se moramo dobro spremiti, imamo problema što se tiče povreda, ali mjesta za greške više nema – dodao je Prosinečki.


Okupljanje je zakazano za 2. septembar u Zenici, mečevi sa Lihtenštajnom i Jermenijom su na programu 5. i 8. septembra.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram