NEŠTO SE KUVA U BEOGRADU: Evo šta se dešava?

Američki diplomata Metju Palmer učestvovaće na Devetom Beogradskom bezbednosnom forumu, koji će se održati u Beogradu od 16. do 18. oktobra, objavila je ta nevladina organizacija.

FOTO: intermagazin.rs

Palmer je 30. avgusta imenovan za specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Zapadni Balkan.


Bela kuća je mesec dana kasnije imenovala Ričarda Grenela, aktuelnog američkog ambasadora u Nemačkoj, za specijalnog izaslanika američke administracije za dijalog između Beograda i Prištine.


Ambasador SAD na Kosovu Filip Kosnet najavio je jutros da će Metju Palmer, zajedno sa Ričardom Grenelom, boraviti danas na Kosovu. Međutim, u Prištinu je danas doputovao samo Grenel.


Kako je najavljeno iz Beogradskog bezbedonosnog foruma na skupu u Beogradu sledeće nedelje će osim Palmera učestvovati Suzane Šic, nemačka diplomatkinja zadužena za Zapadni Balkan, Ketrin Ešton, bivša visoka predstavnica za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, Robert Briger, načelnik Generalštaba Vojske Austrije, Milan Mojsilović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, Vesna Pusić, bivša ministarka za spoljne poslove i evropske integracije Hrvatske, Goran Trivan, aktuelni srpski ministar zaštite životne sredine, Natali Toči, bivša savetnica EU komesarke za spoljnu politiku i bezbednost Frederike Mogerini, Martin Povejšil, zamenik ministra spoljnih poslova Češke, Aleksej Kovalev, ruski novinar i drugi.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram