NEVJEROVATNO Ždrebica donijela na svijet dva para blizanaca za samo 18 mjeseci

Devetnaestogodišnja ždrebica Destini krajem proteklog mjeseca na svijet je donijela svoj drugi par blizanaca. Za sad još neimenovani ljupki dvojac rođen je na imanju ”Gassons Farm Stud” u gradu Ekseteru, u Engleskoj.

FOTO: Twins/Youtube/printscreen

Šanse da se oždrebe dva para blizanaca od jedne majke su milion prema jedan, tako da je Destini, čije ime u prevodu sa engleskog glasi „sudbina”, načinila pravo čudo (UNILAD).

Ždrebad su rođena 26. februara, a vlasnici farme su bili naprosto zapanjeni kada su ugledali da ih ima dvoje umjesto jedno. Pregledi kojima je Destini bila podvrgnuta tokom trudnoće ni u jednom trenutku nisu otkrili da ona nosi blizance, piše Telegraf.

Blizanci ne samo da su rijetkost kod konja, već se smatraju i opasnim po ždrebicu i obično ni sami ne požive dugo.


– Oni su rijetkost, i to sa razlogom. Konji su anatomski građeni tako da ždrebica može da nosi samo jedan fetus. Nakon što se oždrebi, ima dovoljno mlijeka samo za jedno ždrebe. Ovakve trudnoće mogu da budu opasne po nju i većina se završi pobačajem. Zato je ovaj slučaj velika rijetkost i zapanjujuć je – ističe dr Čarls Kuk, veterinar hirurg iz Velike Britanije.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram