"NISMO BLOKIRALI RAČUN AKVANE” Iz Poreske uprave Stanivukoviću poručuju da su sve URADILI PO ZAKONU

Nakon informacija da je Poreska uprava RS blokirala račun Akvane oglasili su se iz ove institucije sa obavještenjem u kojem je navedeno da to nije tačno.

FOTO: Srpskainfo

Naime, sinoć je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković na svom Fejsbuk profilu objavio tu informaciju.

Iz Poreske uprave poručuju da je JP Akvana kao i svakom drugom poreskom obvezniku koji ima dospjele, a neizmirene poreske obaveze, nakon opomene, dostavljeno rješenje o prinudnoj naplati dospjelih poreskih obaveza.

– Rješenja o prinudnoj naplati smo tom poreskom obvezniku dostavljali i u 2020. godini, a zbog neizmirenih poreskih obaveza iz te godine – naveli su za Srpskainfo u Poreskoj upravi RS.

Ističu i da ukupne dospjele, a neizmirene obaveze ovog poreskog obveznika iznose oko 350.000 KM i odnose se na obaveze za poreze i doprinose iz 2020. godine.

Dodali su da ovaj poreski obveznik ima i obaveze po osnovu reprograma iz 2014. godine u iznosu od oko 80.000 KM, čija naplata je prolongirana na osnovu Uredbe sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane korona virusom.

– U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, svaki poreski obveznik koji ima dugovanja može podnijeti zahtjev za odgođeno plaćanje poreskih obaveza, odnosno reprogram, što je osnov za obustavljanje postupka prinudne naplate poreskih obaveza – naveli su u Poreskoj upravi RS.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram