Nismo smjeli pričati o Ronaldu i silovanju, Juventus nas je utišao

Petronella Ekroth, bivša fudbalerka Juventusa, otkrila je u razgovoru za švedski SportExpressen na koji način je u Torinu tretiran slučaj silovanja za koji je optužen Cristiano Ronaldo, najveća zvijezda kluba.

FOTO: expresstabloid.ba

– Nismo smjeli pričati o tome. Utišavali su nas i govorili nam da to uopšte ne spominjemo. Svi smo morali pognuti glavu i raditi za klub. S vremenom postaneš zatvoren i počneš se osjećati kao da gubiš svoje ja. Nekad jednostavno moraš podržati ono što je ispravno – rekla je 29-godišnja Šveđanka koja sada nastupa za Djurgardens i radi kao stručna analitičarka na jednoj televiziji pa dodala:


– Tamo sam se osjećala zarobljeno. Nisam znala što radim, nije im odgovaralo što sam odlučila imati svoje mišljenje. Mislim da je važno reći kad nešto nije kako treba i boriti se da bude. Naravno, to ne znači ni da sam ja uvijek u pravu.

Podsjetimo, Kathryn Mayorga prošle je jeseni nakon skoro deset godina izašla u javnost s detaljnom ispovijesti kako ju je fudbalska superzvijezda silovala u Las Vegasu, što Ronaldo poriče.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram