NISU POŠTOVALI EPIDEMIOLOŠKE MJERE Za kafiće i restorane u Srpskoj kazne od 10.200 KM

Inspektori su proteklog vikenda na području Republike Srpske izrekli privrednim subjektima kazne od 10.200 KM zbog nepoštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona.

FOTO: srpskainfo.com

Inspekcijski organi Republike Srpske nastavili su pojačanu kontrolu u večernjim časovima sa akcentom na ugostiteljskim objektima, a republički inspektori u saradnji sa inspektorima jedinica lokalne samouprave u toku vikenda izvršili su 453 inspekcijske kontrole i u sedam slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju, saopšteno je iz Inspektorata Srpske.

– Uz ogromne napore koje ulažu nadležni organi na sprovođenju mjera prevencije, otežane uslove rada i poslovanja u kojima većina privrednih subjekata poštuje date preporuke, još jednom pozivamo građane da se pridržavaju preventivnih mjera i izbjegavaju nepotrebna okupljanja u većem broju – navodi se u saopštenju.

Inspektorat je, takođe, apelovao i na mlade, budući da se virus korona širi sve više među mlađom populacijom, da preduzmu potrebne mjere predostrožnosti – da drže distancu i nose maske, jer ishod borbe sa virusom trenutno zavisi od kolektivne odgovornosti.

U okviru kontrola izvršenih u protekla dva mjeseca inspektori su do sada izrekli kazne u ukupnom iznosu od 124.550 KM.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram