ODBOJKAŠI U BiH BEZ ŠAMPIONA Fatić: Tužio bih savez

Odbojkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine službeno je završeno bez proglašenja pobjednika.

FOTO: srpskainfo.com

Takvu odluku usvojio Upravni odbor OSBiH na osnovu mišljenja devet članova tog tijela.

– Sumirali smo mišljenja članova Upravnog odbora i mogu da kažem da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča i da se neće igrati prvenstvo na državnom nivou za mlađe kategorije. Nisu usvojene trenutne tabele, nisu proglašeni šampioni BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u septembru – izjavio je Feni predsjednik OSBiH Alija Fatić.

Nakon odluka postavlja se pitanje hoće li BiH imati predstavnike u evropskim takmičenjima, CEV-u i MEVZ-u. Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleja u ženskoj, te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

– Danas ću obavijestiti CEV da je prvenstvo okončano, ali da nećemo imati predstavnike u evropskim takmičenjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke, niti ću kao predsjednik saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec dana vremena da se izjasne. Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OSBiH, jer su se takmičili, imali velike troškove, a na kraju je sve ispalo propalo – smatra predsjednik OSBiH.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram