Opšta bolnica Sarajevo: Novi propisi za prijem pacijenata

Opšta bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu s osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi korona virusom.

FOTO: N1

Prema instrukciji Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, a zbog promjene epidemiološke situacije, Opšta bolnica“ Prim. dr. Abdulah Nakaš “ će svaki dan vršiti prijem djece i trudnica s febrilnim stanjima i akutnim respiratornim simptomima, koji zahtijevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa, javlja Anadolu Agency (AA).


Iz bolnice su saopštili kako sva druga oboljenja, ne nužno i samo febrilna stanja i akutni respiratorni simptomi, a koja imaju pozitivnu epidemiološku vezu za Covid-19 (samoizolacija ukućana, mogući zdravstveni kontakti iz okruženja), a nisu prethodno testirani i zahtjevaju specijalističku zdravstvenu zaštitu sekundarnog nivoa se upućuju u Opštu bolnicu i to svaki dan gdje se trijažiraju.


“Opšta bolnica neće primati djecu i trudnice koji nemaju pozitivnu epidemiološku sliku i nisu bili u kontaktu s osobama kod kojih postoji sumnja da su zaraženi korona virusom”, navodi se u saopštenju.


Takođe, u Opštu bolnicu se neće primati neurološki pacijenti, koji nemaju simptome koje izaziva korona virusa, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove.


 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram