OSLOBOĐEN OPTUŽBI Policija uhapsila pogrešnog migranta, nije povezan sa ubistvom u Sarajevu

Migrant Hacham Aglaras koji je juče uhapšen u Sarajevu pod sumnjom da se dovodi u vezu sa ubistvom mladića na Otesu oslobođen je tih optužbi jer se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom.

FOTO: srpskainfo.com

Aglaras je nakon velike policijske akcije lociran i uhapšen na Stupu u napuštenom objektu kod Energoinvesta. On je odmah odvezen u pritvorsku jedinicu, a danas se očekivalo prebacivanje u Tužilaštvo KS, saznaje Klix.

Ipak, Aglaras je danas predat Službi za poslove sa strancima BiH gdje će se osigurati njegovo prisustvo jer se nije moglo ustanoviti da ima ikakve veze sa ubistvom.

– Nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama i izvršenih neophodnih provjera, utvrđeno je da se navedena osoba trenutno ne može dovesti u vezu sa krivični djelom, te obzirom da se radi o stranom državljaninu, predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima BiH – Terenski kabinet Sarajevo, gdje će se osigurati njegovo prisustvo i nadzor – saopšteno je iz MUP KS.

Dodali su da policija pod nadzorom nadležnog Tužilaštva intenzivno nastavlja poduzimati mjere i radnje s ciljem rasvjetljavanja i dokumentovanja izvršenih krivičnih djela.

Policijske agencije i dalje tragaju za još dvojicom muškaraca koji bi se mogli dovesti u vezu sa ubistvom jedne osobe na Otesu i povrijeđivanjem još dvije u utorak naveče.

Kako je došlo do hapšenja pogrešne osobe trenutno nije poznato, kao što nema informacija za javnost dokle je potraga za ostalim osumnjičenim.

Otežavajuća okolnost policijskim i bezbjedonosnim agencijama predstvlja veliki broj migranata koji ilegalno borave na teritoriji BiH bez ikakvih dokumenata niti registracije u prihvatnim centrima.

Ubistvo je izazvalo proteste građana na Ilidži i u Hadžićima. Mještani su pozvali policiju i druge nadležne organe u Kantonu Sarajevo, FBiH i BiH na konkretne poteze s obzirom da se građani već dugo vremena ne osjećaju sigurno zbog velikog broja migranata na ulicama koji prave probleme lokalnom stanovništvu.

Mladić koji je ubijen danas je sahranjen na groblju Vlakovo.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram