OTKUD BOMBA U KUĆI Policija istražuje eksploziju u Gornjem Vakufu–Uskoplju u kojoj je stradao muškarac

Nakon eksplozije koja se dogodila u petak, 27. marta u porodičnoj kući u mjestu Ždrimci, opština Gornji Vakuf-Uskoplje, inspektori Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona istražuju sve okolnosti događaja.

FOTO: srpskainfo.com

Slučaj je policiji prijavljen u 23.30 sati u petak, 27. marta, ali se tek proteklog vikenda saznalo za eksploziju. Isprva se posumnjalo da je neko bacio bombu na kuću u kojoj je smrtno stradao 43-godišnji S.K, dok je povrijeđen 37-godišnji S. T. Međutim, prema preliminarnim rezultatima istrage, utvrđeno je da je bomba aktivirana u kući odnosno da je isključeno prisustvo treće osobe, a kojom prilikom je S.K. izgubio život.


Prema saznanjima, u pitanju su dvojica prijatelja, a kuću u kojoj se dogodila eksplozija koristi 37-godišnji S. T. Njemu je taj dan u posjetu došao nastradali S.K, piše Klix.

Odmah po zaprimanju prijave o eksploziji na mjesto događaja su izašli službenici policije koji su pristupili poduzimanju mjera i radnji iz svoje nadležnosti.


Povrijeđeni su nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Gornji Vakuf – Uskoplje prevezeni u Kantonalnu bolnicu Travnik, odakle su upućeni u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje je S.K. usljed zadobijenih povreda preminuo.


U saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Bugojno izvršili su uviđajne radnje na mjestu eksplozije, te poduzimaju i druge mjere i radnje na rasvijetljavanju navedenog događaja.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram