Ove stvari su svjetskim milionerima besplatne i pored ogromnog bogatstva

Pojedini svjetski poznati milioneri, i pored ogromnog imetka, neke stvari dobivaju besplatno.

FOTO: avaz.ba


1. Hrana i piće 


Bil Gejts (Bill Gates), jedan od najbogatijih ljudi svijeta, ponosni je vlasnik zlatne "McDonaldsove" kartice koja mu omogućava da jede u bilo kojem fast food restoranu ovog imena na planeti potpuno besplatno.


S druge strane, američki režiser Džordž Lukas (George Lucas) nikada nije gladan u gradu u kojem postoji lanac restorana "Burger King". Poznati restorani daju ovu privilegiju slavnima i bogatima, ali insistiraju da se o prestižnim karticama ne priča pa potpuni popis imena nije poznat.


2. Luksuzni predmeti i putovanja 


Dodjele nagrada i premijere filmova odličan su poligon za promoviranje novih luksuznih predmeta. Ne čudi stoga što se bogatima i slavnima daju darovne kesice ogromne vrijednosti. 


Na dodjeli Oskara, naprimjer, one su dosezale i do zapanjujućih vrijednosti i do 168 hiljada američkih dolara (151 hiljada eura), zbog čega se proširila krilatica da niko nije gubitnik na gala večeri Američke akademije. Prije nekoliko godina u "kesicama" se nalazio vaučer za jednogodišnji najam luksuznog automobila Silvercar Audi, bicikl vrijedan 1.200 američkih dolara (1.848 eura), besplatan put u Italiju i slične pogodnosti.


3. Ekstremna iskustva 


Rezervaciju za komercijalni let u svemir može da priušti samo mali dio svjetske populacije. Ipak, neka uzbudljiva iskustva najbogatiji pustolovi mogu dobiti besplatno. Kada svjetski "mudraci" smisle neku novu inovaciju – milioneri i milijarderi su prvi koji to besplatno mogu da isprobaju.


Ričard Brenson (Richard Branson) ljubitelj je ekstremnih sportova, pa ne čudi da je među prvima koji isprobava nove rekvizite i vozila za adrenalinsku pustolovinu poput prijenosne rakete-letjelice jatpack. Ovaj bogataš, težak oko 4 milijarde dolara, voli kitesurfing, vožnju balonom na vrući zrak, a u svojem posjedu ima i privatnu podmornicu, prenosi Cdm.me.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram