PALI ZBOG DROGE Banjalučka policija uhapsila 92 osobe od početka godine

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka su od početka godine uhapsili 92 osobe u vezi sa zloupotrebom droge, rekao je danas načelnik Odsjeka za droge u ovoj upravi Ljubiša Anđić.

FOTO: srpskainfo.com

– Podneseno je 19 izvještaja protiv 22 osobe, od kojih je jedno maloljetno, te 72 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka. Pronađena je i ilegalna laboratorija, gdje su oduzete 44 stabljike indijske konoplje. Oduzeto je i oko 2,5 kilograma marihuane, 1,2 kilograma kokaina, 14 grama amfetamina, 42 komada ekstazija i određene količine drugih droga – naveo je Anđić.

On je izjavio novinarima da su službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sproveli akcije “Eskort dva” i “Vidikovac” s ciljem otkrivanja i razbijanja organizovanih kriminalnih grupa koje se bave ilegalnom preprodajom droge.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe i krijumčarenja droge, na Trgu Krajine dijelili letke i promotivni materijal pod nazivom “Odlučni u suprotstavljanju!” s ciljem upoznavanja građana o štetnosti korištenja droge i preventivnim aktivnostima u borbi protiv njene zloupotrebe i krijumčarenja.

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić navela je da promotivni letak, koji je obezbijedilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, sadrži podatke o vrstama droge i njihovim posljedicama, kao i savjete roditeljima kako da reaguju ukoliko prepoznaju da njihovo dijete koristi narkotike.

– Pripadnici Policijske uprave Banjaluka kontinuirano preduzimaju mjere radi sprečavanja krijumčarenja i zloupotrebe droge. Pozivamo građane da, ukoliko imaju bilo kakva saznanja u vezi sa zloupotrebom droge, to anonimno prijave na broj telefona 122 ili da dođu u najbližu policijsku stanicu – rekla je Mučibabićeva.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram