Pešić: Ovakvog trenera ste hteli da menjate...

Trener Barselone počeo je konferenciju za novinare na neuobičajen način - monologom na temu odnosa crnogorskih novinara prema Aleksandru Džikiću.

"Menjate trenera posle dve utakmice", rekao je Svetislav Pešić hodajući pres salom dvorane "Morača".

"…sad vam je pokazao da nije loš", dodao je popularni "Kari", dok je sedao pred mikrofone, nakon poraza njegove Barselone od Budućnosti rezultatom 67:64, u 11. kolu Evrolige.

I tu nije bio kraj "neoficijelnog" dela konferencije.

"Doneo vam titulu posle koliko, 15-16 godina, a vi bi da ga menjate zbog dve utakmice koje je izgubio u Evropskoj ligi. Zamisli tog bezobrazluka!", nasmejao se Pešić.

"Da je izgubio u Baru, vi biste ga promenili. Ne gazda, nego vi što operišete. Sve znate, samo ne znate da operišete", upotrebio je nedovoljno jasnu metaforu, napomenuvši kasnije da on "ne brani (Aleksandra Džikića)", jer "njega brane njegove igre".

Trofejni stručnjak čestitao je na pobedi "kompletnoj ekipi Budućnosti i navijačima", naglasivši da je sve bilo "na najvišem mogućem nivou".

"Budućnost je pobedila Baskoniju i CSKA, dva vrhunska tima. Znali smo da će im to doneti samopouzdanje i da će utakmica biti teška za nas, kao što će biti i svima ostalima. Jer, sada i publika i igrači znaju da mogu da igraju sa svakim i da pobede", počeo je analizu utakmice.

"Igrali smo dobru odbranu, kao i Budućnost. Igralo se fizički jako, uz dobro ponašanje i jednih i drugih. Nama je jedino falila mirnoća u napadu, promašivali smo šuteve koje obično pogađamo. Naravno da sve kreće iz odbrane i defanzivnog skoka, ali kada je ovako teška i izjednačena utakmica, moraš da ubaciš i nešto spolja. Mi to nismo uradili i mislim da je to razlog što smo izgubili".


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram