Plavuše imaju najbolju platu

LONDON, Pored toga što se više zabavljaju u životu, najnovija studija pokazuje i da plavuše bolje zarađuju u odnosu na svoje crnokose koleginice.

FOTO: pixabay


Istraživanje je sprovedeno u Velikoj Britaniji nad 3.000 ispitanica, a ispostavilo se da na godišnjem nivou plavokose zarade oko 1.500 evra više od brineta. Međutim, najzanimljivije je da, uprkos tome što su bolje plaćene, većina plavuša koja je učestvovala u istraživanju tvrdi da ih kolege ne vrijednuju dovoljno upravo zbog njihove boje kose.


Suprotan njihovom mišljenju je stav crnki koje vjeruju da među kolegama važe za dobre i stručne saradnike. Dobra vijest za sve plavuše ili one koje to namjeravaju da postanu je da nije bitno da li je njihova boja kose prirodna ili ne, kao i da se s godinama njihov višak u plati i te kako primjeti u kućnom budžetu u odnosu na tamnokose.


Kako su u istraživanje bile uključene i riđokose, došlo se do zaključka da ova grupa žena najčešće mijenja posao upravo u potrazi za boljom zaradom.


Crnke se najduže zadržavaju na jednom poslu, težeći da s godinama napreduju kada je u pitanju položaj u firmi, a u odnosu na plavuše i riđokose najviše ih motiviše novac.


Što se plavuša tiče, one se najviše bave dobrim odnosima sa svojim klijentima, koji su im na prvom mjestu i mnogo im je više stalo do pohvala od kolega i firme nego crnkama i riđokosama.


Još jedan zanimljiv podatak je da, iako plavuše zarađuju više, crnke su te koje najčešće ostaju prekovremeno na poslu, dok riđokose nerijetko svoj posao nose sa sobom kući.


Udarac koji će svakako svaka brineta i crvenokosa pretrpjeti slijedi na kraju, jer se došlo do zaključka da najviše fakultetskih diploma imaju baš zlatokose. S media

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram