Podignuta optužnica protiv košarkaša Ognjena Kuzmića

BANjALUKA – Protiv srpskog košarkaša Ognjena Kuzmića pokrenuta je optužnica zbog izazavinja saobraćajne nesreće prije godinu dana, zbog sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

FOTO: RTRS

Nesreća se desila 14. jula prošle godine, na magistralnom putu Banjaluka-Prijedor u Ramićima, a Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci je potvrdilo da je pokrenuta optužnica protiv centra Crvene zvezde na pozajmici u FMP-u.

Kuzmić je u trenutku nesreće vozio 125 kilometara na sat na putu gdje je dozvoljeno 60, a imao 2.27 promila alkohola u krvi.

Tom prilikom je zadobio veoma teške povrede, kao i njegov suvozač i prijatelj Bogdan Ilić.

Sa teškim povredama su prošli Marko Mijatović i poznati bokser iz Prijedora Dražan Janjanin.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srpske, Kuzmiću prijeti zatvorska kazna od osam godina, javlja Tanjug.

„Učesnik u saobraćaju koji se ne pridržava saobraćajnih propisa i time tako ugrozi javni saobraćaj i dovede u opasnost život ljudi, pa uslijed toga kod drugog nastupi teška tjelesna povreda kazniće se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. Međutim, ako prilikom izvršenja ovog djela bude pod uticajem alkohola preko 1,5 promila, ili pod uticajem narkotičkih sredstava, ili ako vozi brzinom koja prelazi 50 kilometara na čas iznad dopuštene brzine, kazniće se kaznom zatvora od jedne do osam godina i kaznom zabrane upravljanja motornim vozilom”, stoji u zakonu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram