Poslovna zona “Jelšingrad” čeka prve investitore

BANJALUKA – Sa ciljem razvoja poslovnih zona i stvaranja povoljnih uslova za razvoj privrede u gradu, nova Poslovna zona “Jelšingrad” spremna je da uskoro primi prve investitore.

FOTO: capital.ba

Kako ističe gradonačelnik Igor Radojičić, na narednoj sjednici Skupštine grada trebalo bi da bude donesena odluka o prodaji prve parcele u ovoj zoni za gradnju privrednih objekata.


Vlada RS je ustupila Gradu 50.000 kvadratnih metara zemljišta gdje je planirana poslovna zone “Jelšingrad”. Za narednu sjednicu Skupštine pripremili smo odluku o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata.


“Očekujemo da će biti interesa i da ćemo dobiti nove privredne subjekte i nova radna mjesta u gradu”, kaže gradonačelnik Igor Radojičić. Početna prodajna cijena navedenog zemljišta iznosi nešto više od 2,2 miliona KM. Pravo učestvovanja u postupku licitacije imaju privredni subjekti, koji su registrovani za obavljanje proizvodne djelatnosti.


Buduća poslovna zona prostire na dvije lokacije površine od 2,4 i 2,8 hektara, a adut će joj biti atraktivna lokacija, s obzirom na blizinu autoputa, pruge i međunarodnog aerodroma.


U toku godine je planirano raspisivanje javne nabavke za izvođača radova na nedostajućoj infrastrukturi u ovoj zoni, za što su obezbijeđena novčana sredstva u budžetu za 2019. godinu.


Ramići

Govoreći o razvoju poslovnih zona u gradu, gradonačelnik Radojičić podsjeća da je zona u Ramićima u ovom trenutku skoro popunjena i da je potrebno raditi na njenom proširenju.


“Tu je trenutno 16 subjekata koji posluju u Ramićima, a u planu je kupovina susjednih parcela od fizičkih lica i proširivanje ove zone za nove privredne subjekte”, naglašava Radojičić. Nezavisne novine

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram