POVRATAK U KOJI JE MALO KO VJEROVAO Kemal Malovčić nakon 28 godina snimio pjesmu s „Južnim vetrom“ (VIDEO)

Punih 28 godina nakon posljednjeg albuma s „Južnim vetrom“, legenda narodne muzike Kemal Malovčić vratio se na adresu na kojoj je dostigao najveću slavu osamdesetih godina.

FOTO: Kemal Malovčić/Facebook

Neumorni Kemo, koji gazi osmu deceniju života, prije nekoliko dana je snimio novu pjesmu s Miogradom M. Ilićem, poznatijim kao Mile Bas, autorom nekih od najpopularnijih narodnih hitova na prostoru bivše Jugoslavije, ali i šire.

„Haj na tamo, haj na vamo, od kafane do kafane, srce moje još je mlado, lutalo bi dok ne svane“, počinje tekst pjesme „Biba“ čiji je autor Mile Bas, koji je radio muziku i aranžmaan u svom Studiju MMI u Beogradu, kući kroz koju je proteklih decenija prošlo na desetine pjevača.

Za novu pjesmu snimljen je i spot koji počinje, a gdje drugo nego u – kafani u kojoj Kemala za stolom s kariranim stolnjakom čeka Bas, koji se inače rijetko pojavljuje u spotovima svojih pjesama.

Kemalova nova numera izazvala je komešanje na estradi, a nekoliko dana čak je bio oboren njegov Jutjub kanal s pjesmama „Južnog vetra“. Fanovi „Vetra“ i Kemala godinama su čekali ovaj dan, većina ih nije vjerovala da je to moguće, a mišljenja o novoj pjesmi su podijeljena. Dok jedni misle da muzika i aranžman nisu na nivou onoga što Mile Bas može da uradi, drugi smatraju da će pjesma sigurno da postane veliki hit.

U svakom slučaju, Kemalov povratak je probudio nostalgiju na neko srećnije vrijeme, u kome je Malovčić s „Južnim vetrom“ imao hitove kao što su „Cvetaju lipe“, „Okreće se kolo sreće“, „Snežana“, „Došao sam samo da te vidim“, „Gde si sada leptirice moja“ i na desetine drugih.

Kemal je do 1991. zajedno sa Draganom Mirković, Sinanom Sakićem, Miletom Kitićem i Šemsom Suljaković činio veliku petorku s kojom je Mile Bas žario i palio bivšom Jugom.

Nakon Kemala, šuška se da bi se u „Južni vetar“ mogla vratiti i Šemsa.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram