Pumpe na autoputu gradi firma SNSD-ovog Đorđa Kojića

BANJALUKA – Ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić i direktor preduzeća „Brčko-gas“ Brčko Dušan Bajić potpisali su danas Ugovor o koncesiji za izgradnju, korišćenje i održavanje odmorišta „Brkića voda“ sa pratećim sadržajem i benzinskim stanicama na autoputu Banjaluka – Doboj.

FOTO: capital.ba

Obostrano odmorište „Brkića voda“ nalazi se na dionici autoputa Prnjavor – Doboj i smješteno je između nadvožnjaka „Brezičani“ i nadvožnjaka „Doljani“, na području opštine Derventa.


„Cilj projekta je da se obezbijede prateći uslužni objekti u kojima će se pružati usluge vozačima i putnicima (benzinske stanice, trgovine, restorani, sanitarne prostorije, parking i sl.). Na taj način putnicima i vozačima se omogućuje bezbjedna i udobna vožnja, zadovoljavanje potreba za gorivom, odmorom, jelom, pićem, te pruža mogućnost korišćenja dostupnih informacija, zadovoljavanja specifičnih potreba lica sa invaliditetom i djece“, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza.


Prateći uslužni objekti na predmetnoj lokaciji gradiće se sa obje strane autoputa, a koncesija se dodjeljuje na period od 30 godina od dana zaključenja Ugovora o koncesiji.


Minimalna koncesiona naknada utvrđena je na osnovu Zakona o koncesijama i Pravilnika o kriterijumima za određivanje visine koncesione naknade i sastoji se od jednokratne koncesione naknade za ustupljeno pravo u iznosu od 92.700 KM, te koncesione naknade za korišćenje koncesije koja iznosi dva odsto od godišnjeg prihoda ostvarenog obavljanjem koncesione djelatnosti.


Koncesionar je uplatio jednokratnu naknadu u skladu sa zakonom, objavio je Derventski list.


Portal CAPITAL pisao je ranije da je „Brčko-gas“, u vlasništvu SNSD-ovog Đorđa Kojića, favorizovan za odmorište na autoputu Banjaluka – Doboj.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram