Samo još OVA TRI MJESTA nemaju registrovanu zarazu

Potvrđeni slučajevi infekcije novim virusom korona do juče su registrovani u gotovo svim, odnosno u 60 opština u Republici Srpskoj.

FOTO: Srpskainfo

Tako su, po evidenciji Instituta za javno zdravstvo RS, jedina mjesta bez do sada zvanično potvrđenih slučajeva zaraze Istočni Mostar, Kupres i Čajniče.

Po podacima Instituta, najviše oboljelih je do sada registrovano u Banjaluci, gradu u kojem je do juče potvrđeno ukupno 1.346 osoba pozitivnih na novi virus korona, a od zaraze se oporavilo 823 ljudi.

Po broju potvrđenih slučajeva, na drugom mjestu je Bijeljina, ali koja je sa 359 do juče registrovanih slučajeva i 146 oporavljenih, ipak, dosta daleko poslije Banjaluke.

Slijede Zvornik sa 308 registrovanih slučajeva, te Doboj sa oko stotinjak manje, odnosno 211 do sada zaraženih ljudi.

Na petom mjestu po broju oboljelih je trenutno Trebinje, koje dugo nije imalo značajan broj registrovanih slučajeva zaraze, a sada ima 175 i ispred je Prijedora, u kojem do sada potvrđeno 168 slučajeva, te Laktaša sa 167 slučajeva.

Laktaši su, podsjećamo, dugo bili druga opština u RS po broju zaraženih, ali sudeći po brojkama, situacija se u ovoj opštini konstantno smiruje.

Više od stotinu do sada potvrđenih slučajeva novog virusa imaju i opštine Modriča, Kotor Varoš, Pale, Prnjavor, Teslić, Gradiška, Mrkonjić Grad, Višegrad, Kozarska Dubica, Foča, dok Derventa do sada bilježi tačno 100 slučajeva.

Sa druge strane, opštine u RS koje su do sada zabilježile po jedan slučaj zaraze su Pelagićevo, Krupa na Uni, te Istočni Drvar.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram