Saopštenje za javnost kompanije Telrad Bijeljina

Saopštenje koje smo dobili prenosimo u cjelosti:

Naime u tekstu, vrlo tendecioznog naslova "M:tel kupuje kompaniju Telrad iz Bijeljine" koji je objavio portal Klix.ba, navedeno je da je kompanija M:tel obavijestila Konkurentsko vijeće BiH, o namjeri da kupi firmu Telrad iz Bijeljine koja se bavi telekomunikacionim mrežama, telefonijom, kablovskom televizijom, internetom, te TV produkcijom. 

Ovom prilikom prije svega želimo istaći da je predaja zahtjeva Konkurentskom vijeću, samo prva stepenica u procesu. Tek nakon što se ovo nadležno tijelo izjasni o podnešenom zahtjevu, može se ući u proces daljeg eventualnog pregovaranja.

Podsjećamo da se cijeli taj proces, prethodno već odvijao 2014. godine, sa jednom drugom kompanijom, čime samo želimo istaći, da je do faze postizanja konačnog dogovora, još mnogo stepenika koje treba preći.

Ono što je posebno bitno naglasiti u svemu ovome, jeste da je riječ o eventualnoj prodaji, samo dijela kapitala kompanije "Telrad Net" a ne firme "Telrad", koja se kako je u spornom tekstu navedeno, bavi telekomunikacionim mrežama, telefonijom, kablovskom televizijom, internetom, te TV produkcijom. 

I na kraju, ono što je najvažnije, jeste poruka našim sadašnjim i budućim korisnicima, da ćemo naše usluge nastaviti i dalje pružati pod istim uslovima, jednakog ili još boljeg kvaliteta.

Hvala vam na razumijevanju i povjerenju!

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram