"SLAVA NE MOŽE, A KONCERT MOŽE?" Nastup Bože Vreće podijelio Srbiju, jedni bijesni, drugi odobravaju

Malo je reći da je korona virus podivljao prethodnih dana u Srbiji, te se zbog toga mnogi događaji, ali i proslave slava odlažu iz epidemioloških razloga. Ipak, muzičar i umjetnik Božo Vrećo, održao je juče uveče prvi od dva koncerta u Beogradu i time izazvao pravu podjelu i raspravu među građanima Srbije.

FOTO: srpskainfo.com

Naime, kako se u Srbiji svakodnevno bilježe rekordni brojevi zaraženiih, jedni smatraju da je održavanje ovakve manifestacije krajnje nedopustivo, dok drugi brane umjetnika navodeći da su sve mjere bile ispoštovane, prenosi Blic.

Korisnike društvene mreže Tviter posebno je razbjesnila činjenica da je koncert održan uprkos jako lošoj epidemiološkoj situaciji, te su se pojedini osvrnuli i na to kako je zabranjeno organizovanje slava.

– Zabrane ti da slaviš slavu, a ne zabrane koncerte pojedinih pjevača – jedna je od objava.

– Za kulturne manifestacije je limit 500 ljudi, pod uslovom da je jedan čovjek na četiri kvadratna metra, itd itd. Za seminare, možeš da imaš i hektar, limit je pet osoba. Isto važi i za slave – objasnio je drugi korisnik Tvitera.

– Božo Vrećo može da drži koncert na zatvorenom, u istoj sedmici u kojoj propisuju drakonske kazne za slavljenje slave? Pumpe poslije 21 sat mogu da prodaju samo benzin – solidarišu se sa prodavnicama. Zašto se, po istoj logici, Vrećo ne solidariše sa narodom neodržavanjem koncerta – glasi još jedan od komentara.

Sa druge strane, bilo je i onih koji su stali na umjetničku stranu te su naveli da su se ipak sve mjere poštovale.

– Božo Vrećo je imao koncert od pola 7, svako treće mjesto zauzeto. Bila moja sestra. Ispoštovao sve – navela je jedna korisnica ove društvene mreže.

Vrećo je sinoć održao koncert u terminu od 18.30 do 21 sat, do kad je propisano radno vreme te nije prekšio ovu mjeru.

Ono što je upitno jeste koliko se poštovala mjera o dozvoljenom broju ljudi u sali, propisana distanca i obavezno nošenje maske.

Vrećo je trebalo da održi još jedan koncert u petak, ali je zbog trodnevnog Dana žalosti koji je proglašen zbog smrti patrijarha Irineja nastup odložen.

Podsjetimo, za ustanove kulturnih manifestacija okupljanje je ograničeno za do 500 osoba uz sve ostale propisane mjere.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram