Šojgu Srbima donosi moćno rusko oružje

Sa posjetom ministra odbrane Ruske Federacije Sergejem Šojguom 17. februara u Srbiju stiže hibridni PVO sistem "Pancir".

FOTO: nezavisne.com

Ruski geopolitičar Leonid Savin kaže da će poslije ove posjete srpska vojska biti još snažnija zahvaljujući moćnom sredstvu protivvazdušne odbrane.

"Očekujem da će dio sistema "Pancir" stići u Srbiju sa ministrom Šojguom, a svakako ne isključujem mogućnost da uz ovaj sistem stigne i neko drugo sofisticirano naoružanje", kaže Savin, ne želeći da precizira o kom oružju je riječ, prenosi srbijadanas.com.

Ističe da posjeta ruskog ministra odbrane predstavlja logičan nastavak bilateralne saradnje kojoj se kao glavni oponenti, kako podvlači, prikazuju NATO i zapadne sile.

"Postoji taktički aspekt ove posjete jer se ona dešava paralelno sa Minhenskim bezbjednosnom konferencijom i predstojećim velikim manevrima NATO u Evropi. Ovde ne treba isključiti ni humanitarni aspekt, gdje posebno mjesto ima 75 godina od pobjede nad fašizmom, što će u Rusiji biti proslavljeno 9. maja", zaključuje Savin.

Urednik portala Tango Six Petar Vojinović smatra da je sistem “Pancir” dovoljan za odbranu Srbije i da moćniji od njega u ovom trenutku nije potreban.

"Ukoliko je "Pancir" to iznenađenje koje nam donosi Šojgu, a o kome na tako zagonetan način priča predsjednik Vučić, onda je u pitanju njegova brža i prevremena isporuka našoj vojsci. To za Šojgua nije ništa ni čudno ni novo jer je lično on izdejstvovao bržu isporuku helikoptera mi-35M, koje smo dobili krajem prošle godine", navodi Vojinović.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram