ŠPANIJA U PANICI Nadal se povrijedio i završava karijeru

Niko nije očekivao da će ovog kišnog subotnjeg jutra pročitati rečenicu “Nadal odlazi u penziju”.

FOTO: LUKAS COCH / EPA

Ipak, to jeste istina, ali to nije ni djelić priče koja je prodrmala Španiju iz korijena. Kada su pročitali ovaj naslov navijači nisu uopšte zastali, već odmah krenuli da paniče. Objavljen je ogroman broj fotografija i “gifova”.

I dok su neki padali u nesvijest kao u kultnoj seriji, istina je nešto drugačija. Tačno je, Nadal odlazi u penziju, ali ne Rafael! Ovaj Nadal je prelijepo grlo Džordža Boltona, a bio je jedan od velikih pobjednika španskog sporta! Učestvovao je i na čuvenoj konjičkoj trci u Kentakiju, pobijedio četiri puta zaredom, stigao do savršenog skora i donio vlasniku čak milion dolara!

Ipak, radost nije trajala dugo.

– Gadno se povrijedio i on je završio sa trkama. Bilo je sjajno na derbiju, odnijeli smo četiri pobjede i jako nam je žao što se sve ovako završava. S druge strane, sreća da smo rano ustanovili povredu jer je moglo da bude i gore – izjavio je vlasnik.

Dakle, ako ste se zabrinuli zbog trenutno drugog tenisera svijeta, brige nema! On je dobro (koliko znamo) i sprema se za mini turnire po Španiji, prije nego što zvanično od 1. avgusta ponovo krene teniska sezona. Misterija je razriješena, a Špancima ostaje za nauk da sljedeći put ne paniče prije vremena.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram