SRBIJA TREBA DA SE PLAŠI OVE ŽENE: Evo ko je ona!

Aljbin Kurti i njegova stranka „Samoopredeljenje“ osvojili su najviše glasova na nedeljnim izborima održanim na KiM.

FOTO: intermagazin.rs

O njegovoj biografiji dosta se zna, a u srpskoj javnosti je ostao upamćen kao osuđeni za rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.


Ipak, o porodici nije mnogo govorio u javnosti, a poznato je da je njegova supruga Norvežanka Rita Augestad Knudsen, koja se trenutno bavi istraživanjima u oblasti terorizma i ekstremizma.


Ranije ove godine, Kurti i njegova supruga dospeli su u žižu javnosti zbog njihovih primanja, gde su kosvski mediji prenosili da je Ritina zarada iznad svih standarda južne srpske pokrajine.


Kurti je prijavio u prošlogodišnjem izveštaju da u banci NDP ima 85.000 evra, dok je njegova supruga prijavila u istoj banci 10.000 evra za ovu godinu.


Gde je nestalo misterioznih 75.000 evra nije i dalje poznato javnosti, ali ono što se pretpostavlja jeste da su ga iskoristili za kupovinu stana u Norveškoj. Upravo taj stan od 400.000 evra je prijavljen u njihovu imovinu u ovogodišnjem izveštaju dok ga u prethodnim nije bilo.


Ono što je zapravo najzanimljivije iz pomenutog izveštaja je da je Kurti prijavio da godišnje zarađuje 19.000 evra, dok je zarada njegove supruge značajno veća – 42.000 evra.


Govoreći o svojojoj supruzi Riti koja je poreklom Norvežanka, Kurti se prvi put u javnosti osvrnuo na trenutak kada su se upoznali.


“Mislim da je život pomalo tajanstven i ne znamo kuda će nas talasi odvesti. Tako sam u Prištini sreo svoju ženu, i ispalo je da sam zadovoljan kuda su me talasi odveli. U porodici nemamo „šefa“, ali imamo neku vrstu samouprave”, rekao je Kurti u jednom intervjuu kosovskim medijima.


U Ritinoj zvaničnoj biografiji može se naći da se usko bavi procenom rizika vezanim za terorizam, estremizam, radikalizaciju, ali i međunarodnim pravom na KiM.


To je naročito zanimljivo ako se ima u vidu da je 2000. godine bio osuđen za terorizam i rušenje teritorijalnog integriteta SRJ.


Rita i Aljbin imaju ćerku koja živi sa majkom u Norveškoj.


“Moja ćerka priča i albanski i norveški. Na početku sam sa Ritom govorio na engleskom, što je njoj bilo čudno, ali danas govori oba jezika. Bolje govori ona albanski, nego ja norveški”, objasnio je Kurti u intervjuu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram