SRUŠENI SVI REKORDI U Karlovcu i dalje vanredno stanje, poplavljene desetine kuća

Uz obilnu kišu i jak vjetar, u Hrvatskoj su na red došli i problemi s porastom vodostaja. Rijeka Korana je kod Karlovca dosegla 793 centimetara i proglašeno je vanredno stanje. Na karlovačkom području poplavljeno je 20 kuća, piše Index.hr.

Juče je u 18 časova u prostorijama Vatrogasnog centra održana sjednica Štaba civilne zaštite grada Karlovca na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik grada Karlovca Damir Mandić i predstavnik Hrvatske kopnene vojske pukovnik Miroslav Car.

Mirela Bacic@MirelaBacic

8:00h poplave Karlovac. Završen sastanak kriznog stožera, sve jedinice na terenu. Noć nije smirila situaciju. #n1info8:10 AM - May 15, 2019Twitter Ads info and privacySee Mirela Bacic's other Tweets

Na sjednici je analizirana trenutna situacija stanja obrane od poplava uz prognoze vodostaja i oborina.

U 18 sati proglašeno je vanredno stanje obrane od poplava za rijeku Koranu u Karlovcu, koje traje i danas iako je prisutna tendencija opadanja vodostaja.

Obavljaju se aktivnosti na nekoliko lokacija u gradu, a na terenu je 107 vatrogasaca dobrovoljnih vatrogasnih društava, JVP grada Karlovca i Vatrogasne zajednice Karlovačke županije koji s zaposlenicima gradskih tvrtki Grada Karlovca rade na ispumpavanju vode i punjenju vreća pijeskom.

Štab je u kontinuiranoj komunikaciji s mjesnim odborima i gradskim naseljima.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram