SUPERBAKA Preživjela je Drugi svjetski rat, a sada je pobijedila koronu U 106. GODINI

Kada je korona virus napao štićenike doma za stare u slovenačkom gradu Metlika, niko nije mogao ni da sanja da će jedan od najstarijih pobjednika zlokobnog virusa na planeti biti Angelina Ogulin, baka stara 106 godina, koja je u svom životu dočekala da vidi sve najbitnije događaje iz 20. vijeka.

FOTO: srpskainfo.com

Bela Krajna, oblast u kojem se nalazi Metlika, bilo je jedno od žarišta korona virusa u Sloveniji. Kada je osoblje na čelu sa direktorkom doma Ivicom Lozo obavijestilo porodicu baka Angele da je i ona zaražena, uslijedile su dvije teške nedjelje.

Ipak, drugi poziv donio je za porodicu srećne vesti. Baka Anglea je pobijedila korona virus.

– Gospođa Ogulin je dobro i ponosni smo na nju – izjavila je za Slovenske novosti Ivica Lozar.

Angelu su svi jedna čekali da vide, kako porodica, tako i oni koji su brinuli u noj u staračkom domu.

– Znate, Angela Ogulin je veoma pozitivna ličnost, ona na sve gleda sa dobre strane. Ona je prava žena sa sela, volim da se družim sa njom – rekla je Zalka Klemenčić, sekretarka metlijskog Crvenog krsta.

Rođena u godini početka “Velikog rata” 1914. u mjestu Drašićima, kao jedna od osmoro djece, Angela je kroz život navikla na borbu i rad. Na moru je bila četiri puta za svoj životni vijek, dok se 1981. godine obrela i u Beogradu, gdje je išla da posjeti grob Josipa Broza Tita.

Rodila je troje djece, Mariju, Martina i Tonea. Upravo prilikom krštenja Tonea, ona je osjetila neprijateljske bombe. Naime, tokom obreda, italijanska vojska je započela granatiranje njenog mjesta, i oko nje i porodice se sve treslo. Kako je rekla, da bi prekratila vrijeme tokom hladnih zima, bavila se heklanjem i vezom goblena.

Angela danas od troje djece ima sedam unučića, 14 praunučića i 11 čukununučića. Svi oni su bili veoma radosni kada su čuli da je njihova baka, koja je i danas vitalana, ali malo nagluva, pobijedila koronu, baš kao što je to bio slučaj sa svim ostalim nedaćama sa kojima se nosila u životu.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram