Švercovali rentgen aparat i sto za hirurške intervencije

BEOGRAD - Carinici na ulazu graničnog prelaza Kelebija u prtljažniku autobusa zaplijenili rentgen uređaj sa pratećom opremom i sto za hirurške intervencije nad životinjama.

Kada je 11. januara u 21.30 autobus negotinskih registarskih oznaka na liniji Beč - Kladovo stigao na red za kontrolu, svi putnici i vozači su odrečno odgovorili na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave.

Međutim, prilikom pregleda prtljažnika i poluprikolice autobusa, ispostavilo se da je jedan od dvojice vozača - 56.godišnji državljanin Srbije iz Negotina, ipak prećutao nešto.

Nakon što su carinici otkrili neprijavljenu robu u prtljažniku, on je rekao da je riječ o TA peći i vitrini koje je ponio za prijatelja.

Pregledom robe ustanovljeno je da se radi o rasklopljenom polovnom rentgen aparatu marke „simens“ i pratećoj opremi, kao i operacionom stolu za životinje, o čemu vozač navodno ništa nije znao, jer je robu prevozio na nagovor prijatelja iz Beča.

Prijatelj koji ga je zamolio za uslugu mu nije rekao koliko roba koju treba da preveze vijredi, već samo da ju je „uzeo iz magacina i da za nju ništa nije platio“.

Uprava carina podsjeća putnike da obrate pažnju na to o kakvoj robi je riječ kada žele da je „samo prevezu za nekoga“, jer, ukoliko se ispostavi da se na nju plaćaju carinske dažbine, a roba nije prijavljena, onaj koji je prevozi naći će se u prekršaju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram