TEGELTIJA REAGOVAO NA OPTUŽBE “Koještarije i besmislice koje su plod mašte gospodina Radovanovića”

Milan Tegeltija, predsjednik VSTS BiH, reagovao je danas na društvenoj mreži Fejsbuk na optužbe bivšeg policajca Borislava Radovanovića da je za potrebe imenovanja na pravosudne funkcije upotrebio lažnu diplomu Pravnog fakulteta.

FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ove optužbe iznio je Radovanović i podnio krivičnu prijavu protiv Tegeltije.


No, predsjednik VSTS je sve demantovao.


Njegov status objavljujemo u cijelini:


– Iako je besmisleno bilo kako komentarisati navode izvjesnog gospodina Radovanovića i tako davati na važnosti njegovim koještarijama i besmislicama koje su plod njegove mašte i kao takve više nego smiješne, radi javnosti koja bi ovakvim besmislicama mogla biti dovedena u zabludu reći ću ipak da sam Pravni fakultet u Banjaluci upisao 1990./1991. godine, a diplomirao na istom u školskoj 1995./1996. godine, u junskom ispitnom roku kao prvi diplomirani pravnik iz moje školske generacije koja je na prvoj godini brojala oko 500 studenata.


Svi podaci o mom studiranju dostupni su u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjaluci i, ukoliko je to potrebno, ja dajem odobrenje svakom ko je zainteresiran da izvrši uvid u moj studentski dosje u studentskoj službi Pravnog fakulteta u Banjaluci. Prema tome kako je izvjesni gospodin Radovanović povodom toga podnio krivičnu prijavu protiv mene s očitom namjerom da na osnovu ovakvih lažnih navoda prouzrokuje krivični postupak protiv mene, a kako se radi o očito lažnom prijavljivanju, nakon što nadležno tužilaštvo izvrši potrebne provjere i odluči o toj prijavi, istom će tužilaštvu biti upućena krivična prijava za krivično djelo lažno prijavljivanje protiv podnosioca ove krivične prijave izvjesnog gospodina Borislava Radovanovića – napisao je Tegeltija.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram