TRAUMATIČNO ISKUSTVO Kinezi nakon najtežih simptoma korone postali CRNI, a evo KAKO JE TO MOGUĆE

Dva kineska ljekara koji su bila u kritičnom stanju nakon infekcije korona virusom, skinuta su sa posebne vrste respiratora i onda ih je dočekalo iznenađenje – njihova koža je bila znatno tamnija nego inače.

FOTO: Youtube/北京卫视官方频道 China BeijingTV Official Channel/Screenshot

Dr Ji Fan i dr Hu Vifeng, koji obojica imaju 42 godine zarazili su se korona virusom nakon što su liječili pacijente u glavnoj bolnici u Vuhanu još u januaru.


Međutim, zbog teže kliničke slike obojica su morali da budu priključeni na respirator, a kao rezultat njihova koža je potpuno promijenila boju.


Pitate se kako je to moguće?

Pa, sve zahvaljujući hormonalnom dizbalansu koji je prouzrokovalo oštećenje jetre usljed infekcije korona virusom, navode kineski mediji.

Obojica su bili priključeni na mašinu ECMO koja je drastičnija od respiratora jer osim funkcije pluća, preuzima i funkciju srca tako što upumpava kiseonik u krv.


Dr Ji je na ovoj mašini proveo 39 dana, a njegov kolega urolog čak 99 dana!


Iako kineski mediji nisu otkrivali koju su terapiju konzumirali, a koja je sigurno uticala na promjenu boje kože, ono što je izvjesno jeste da će se ona vratiti u normalno stanje čim jetra počne da funkcioniše kao i prije.


– Kada sam se prvi put probudio, posebno kada sam saznao kakvo mi je stanje, bio sam jako uplašen. Non-stop imam noćne more – izjavio je dr Ji za medije. Zbog traumatičnih iskustava dobiće i pomoć psihologa tokom oporavka. I jedan, i drugi su radili sa dr Li Venglijangom koji je kažnjen kada je uzbunio javnost navodima o novom virusu i koji je preminuo 7. februara, piše Telegraf.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram