U Bijeljini devet novih parking mjesta za osobe sa invaliditetom

Predsjednik Koalicije "Kolosi" Mišo Jović, kaže da se kampanja provodi u saradnji sa Gradom Bijeljina, a u skladu sa Strategijom razvoda grada i kroz Lokalni akcioni plan u oblasti invaliditeta.

- Ova parking mjesta su namjenjena za osobe sa invaliditetom koje imaju motorno vozilo i posjeduju karticu za parking koju izdaje CJB, a koja važi samo za obilježena parking mjesta, kaže Jović.

Osim novih devet obilježenih parking mjesta, za lica sa invaliditetom sa karticom CJB-a obezbjeđena su i mjesta ispred bolnice, CJB, tržnih centara, a u planu je da se postave ispred svih institucija.

- Sredstva za obilježavanje je obezbjedila Koalcija. Apelujemo na sugrađane da poštuju ova parking mjesta jer je licima sa invaliditetom teško da ulaze i izlaze iz automobila ukoliko je drugi automobil preblizu parkiran, dodaje Jović.

Pratite InfoBijeljina.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook i Twitter.Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram