Upucao bivšeg zeta jer je prijetio i šutirao bivšu ženu, a SINU STAVIO NOŽ POD VRAT

Muškarac Stevan J. (33) iz Opova uhapšen je jer je u sredu nakon kraće svađe ranio Stevana Š. (32) iz Samoša, bivšeg nevjenčanog muža svoje bratanice Klaudije J. (24).

FOTO: Srpska Info

Kako saznaje Blic, pucnjava u Trećem novom naselju u Opovu, gdje živi Klaudija sa djecom koju je dobila u braku sa Stevanom Š, dogodila se kada je on došao da posjeti svoju djecu. Navodno, on se tada posvađao sa bivšom nevjenčanom ženom, koja je mališane prije dvije godine odvela od njega.


Njen stric Stevan J. tada je reagovao, izvadio pištolj i ispalio dva metka u bivšeg zeta.


Upucan u stomak

Povrijeđeni muškarac je prevezen u bolnicu, a ljekari su konstatovali da nije u životnoj opasnosti.


– Muškarac ima dvije prostrelne rane, jedna je u predjelu butne kosti. Drugi metak pogodio je malu karlicu i prošao kroz gluteus, te muškarcu nije zahvatio ostale organe. Njegovo stanje je stabilno, ali se on nalazi na intenzivnoj njezi zbog infekcije koja može da nastane jer je metak pogodio meko tkivo – rekli su za iz Opšte bolnice u Pančevu. Pančevačka policija uhapšila je osumnjičenog Stevana J. i tereti ga za pokušaj ubistva.

– Da li je zaista osumnjičeni htio da zaštiti bratanicu ili je nešto drugi motiv napada, u stvari pokušaja ubistva, utvrdiće se u daljoj istrazi. Ranjeni muškarac i ranije je dolazio da posjeti djecu, i nije bilo incidenata. Takođe nije bilo ni prijava nasilja i tokom vanbračne veze i poslije nje – saznaje Blic od izvora upoznatog s istragom.

Reporteri Blica juče su posetili porodicu Klaudije i Stevana J. u Opovu gdje se pucnjava dogodila. Kako su ispričali, Stevan J. ranio je bivšeg zeta naočigled brojnih mališana koji su u tom trenutku bili u blizi njihove kuće.

– On je ovdje došao poslije devet godina, nikada se ranije nije pojavljivao. Počeo je da čupa moju kćerku, da je udara, a svom dketetu je držao nož na vratu – ispričao je za Blic otac Klaudije J. Kako su ispričali, živeli su skladno i mirno, sve dok se muškarac iz Samoša nije pojavio. Kako navode članovi porodice, došao je u alkoholisanom stanju i počeo da fizički maltretira svoju bivšu suprugu.

– Htio je da odvede djecu, a moju Kćerku je šutirao, mi smo htjeli da je odbranimo, nismo znali kako, morali smo da pucamo, on je imao nož. Došao je sa namjerom da nekog ubije, tako je nama izgledalo – priča otac. Porodica Klaudije J. dodaje kako ranjeni muškarac nikada ranije nije izrazio želju ni da posjeti svoje dvoje djece.


– Ne znamo ni kako nas je našao jer nikada ranije nije bio ovdje. Vikao je na sve nas, zamislite da je svom djetetu stavio nož pod vrat, taj čovjek nije normalan – dodaje jedan od članova porodice.

Trpjela nasilje?

Kako pričaju, Klaudija je od svog supruga otišla zajedno sa djecom jer je saznala da ju je nekoliko puta prevario dok su živjeli zajedno.

– Stalno su se svađali, dovodio je druge žene u njihovu kuću, čuli smo da sada ponovo ima drugu ženu i djecu sa njom. Ne znamo šta je htio onda od Klaudije – priča njena rodbina.

Stevan Š. ranjen je ispred kuće bivše žene

Njihove komšije ispričale su da osumnjičeni za ranjavanje bivšeg zeta nikada ranije nije pravio incidente. Kako još pričaju mještani Opova, sa nekoliko strana se moglo čuti da je bivša supruga ranjenog muškarca često bila fizički zlostavljana dok se nije razvela.

– Tukao ju je muž, ali i njen svekar. Kada je skupila snage, pobjegla je od njih i vratila se kod svog oca – pričaju mještani za Blic.

Zadržan u policiji

Stevanu J. određeno je policijsko zadržavanje u trajanju od 48 sati, nakon čega će biti sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Pančevu. Kako se saznaje, njemu se na teret stavljaju dva krivična djela: pokušaj ubistva i nedozvoljeno držanje oružja.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram