USKORO UKIDANJE RESTRIKCIJA Grčka planira otvaranje turističke sezone od maja

Grčka planira da ukine restrikcije zbog pandemije virusa korona u maloprodajnom sektoru i otvori škole prije kraja marta, te da počne sa otvaranjem turističkog sektora u maju uoči ljetne sezone.

FOTO: Srpskainfo

Odluka zavisi od epidemioloških podataka – rekla je na konferenciji za novinare portparol Vlade Grčke Aristotelija Peloni.

Prema njenim riječima, srednjoročno gledano, kako vakcinacija napreduje, Vlada planira da u aprilu omogući služenje obroka u restoranima na otvorenom i ponovno pokrene turizam, koji čini petinu grčke ekonomske proizvodnje i zapošljava svakog petog stanovnika.

Sektorske cijene biće presudne za zemlju koja polako izlazi iz decenijske dužničke krize, ali je doživjela snažan ekonomski pad usljed restrikcija zbog pandemije, prenijeli su mediji.

Grčka, koja je imala 6.758 smrtnih slučajeva od virusa korona, nedavno je bila prisiljena da produži zaključavanje u široj regiji Atine do 16. marta zbog ponovnog povećanja broja zaraženih, ali Pelonijeva je rekla da se i dalje nadaju da će se situacija promijeniti.

– Pred nama su još teški dani. Ali trčimo posljednji kilometar u ovoj maratonskoj trci – poručila je ona.


Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram