Foto: mondo.ba

Na godišnjicu pucnjave u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", roditelji, drugovi i veliki broj građana došao je da oda poštu žrtvama masakra.

Danas se obilježava godišnjica masakra u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u kom je maloljetni dječak (13) ubio devetoro djece i čuvara škole, dok je ranjeno je nekoliko učenika i nastavnica istorije. Komemoracija za žrtve masovnog ubistva u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar“ počela je danas u 8.40 časova.
 
Roditelji ubijene djece i porodica čuvara škole u OŠ "Vladislav Ribnikar" stigli su u ovu ustanovu noseći vijence od bijelog cvijeća i sveće u rukama.
 
Oni su svi zajedno došli da odaju poštu svojim najmilijima koji su tragično stradali prije tačno godinu dana u prostorijama ove škole kada je na njih zapucao trinaestogodišnji dječak. Roditelji su došli zagrljeni, a ispred škole je i veliki broj njihovih drugara i građana sa cvijećem u rukama. Ljudi se okupljaju na mjestu ispred škole gde je postavljen pano sa fotografijama ubijenih, gdje polažu cvijeće i pale svijeće.
 
Dio ulice Kralja Milutina, od Njegoševe do Krunske, nazvan ‘Prostor tišine’, biće zatvoren za saobraćaj od 8.40 do 19.30 za građane koji žele da odaju počast žrtvama.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )