Foto: Arhiva

Britanski ambasador u Rusiji Najdžel Kejsi danas je hitno pozvan u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije. Povod za razgovor bila je nedavna izjava šefa Forin ofisa Dejvida Kamerona o dopuštanju Kijevu da izvrši udare britanskim oružjem duboko na rusku teritoriju.

Tokom razgovora, Najdžel Kejsi je dobio zvanično upozorenje da bi Rusija u slučaju takve upotrebe britanskog oružja imala pravo da nanese udare na vojne ciljeve povezane sa Londonom kako na teritoriji Ukrajine tako i van njenih granica. Diplomati je rečeno da su takve prijetnje neprihvatljive.

N. Casey je upozoren da odgovor na ukrajinske udare upotrebom britanskog oružja na ruskoj teritoriji mogu biti bilo koji britanski vojni objekti i oprema na teritoriji Ukrajine i šire. Ambasador je pozvan da razmisli o neizbježnim katastrofalnim posljedicama takvih neprijateljskih koraka Londona i da odmah na najodlučniji i najnedvosmisleniji način opovrgne ratoborne provokativne izjave šefa Foreign Officea
 
– stoji u saopštenju ruskog ministarstva spoljnih poslova.
 
I danas je na razgovor pozvan francuski ambasador u Rusiji Pjer Levi. Detalji posjete francuskog diplomate nisu saopšteni, ali je Pariz zvanično demantovao prisustvo jedinica Legije stranaca u Ukrajini. Vjerovatno je tema razgovora bila Macronova namjera da pošalje francuske trupe u pomoć ukrajinskim oružanim snagama.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )