Foto: Arhiva

Srpski sportisti će moći da zarade po 200.000 evra ukoliko se okite zlatnom medaljom.

Srbija će imati velika očekivanja od svojih predstavnika na Olimpijskim igrama u Parizu predstojećeg ljeta, a sportisti će imati izuzetan motiv da se domognu zlatne medalje. Srpski političar Miloš Vučević, budući premijer vlade Republike Srbije, otkrio je da će osvajači zlatnih medalja dobiti čak 200.000 evra za postignut rezultat u Parizu!
 
Biće to dodatni motiv za srpske sportiste, kojih će u Parizu biti preko 80 i svi će imati ambicije da obraduju naciju. Najviše će se očekivati od Novaka Đokovića i Ivane Španović kojima bi nastup u Parizu mogao da bude kruna karijere, a nadamo će odličjima odbojkašica, basketaša, košarkaša, rvača, džudista, boksera...
 
"Predviđeno je u dogovoru sa predsjednikom Srbije i sa sportskim djelatnicima, da i nagrada za svaku zlatnu olimpijsku medalju na olimpijskim igrama u Parizu bude 200.000 evra, što je skoro tri puta više nego na olimpijskim igrama u Tokiju, kada je nagrada iznosila 70.000 evra", rekao je mandatar za sastav nove vlade Republike Srbije Miloš Vučević i dodao:

"Godišnji budžet najvećih nacionalnih sportskih saveza, kojima se obezbijeđuju uslovi za rad, pripreme sportista, organizacija kampova za perspektivne sportiste i učešće na međunarodnim takmičenjima, u 2024. godini su inicijalno uvećani za 14 odsto u odnosu na prethodnu godinu."
 
Podsjećamo, na Olimpijskim igrama u Tokiju Srbija je osvojila ukupno devet medalja, od čega su tri bile zlatne. To su bile i najuspješnije Olimpijske igre od kako srpski sportisti samostalno nastupaju na najvećoj smotri svjetskog sporta. Od 2006. godine do danas zlatne medalje su Srbiji donosili vaterpolisti (dva puta), Milica Mandić (dva puta), Davor Štefanek i Jovana Preković.
Pratite Cafe.ba putem društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )