VJERNI PRIJATELJ I HEROJ Pas mu je sačuvao automobil od lopova, a potom mu i SPASAO ŽIVOT

Zahvaljujući svom vjernom prijatelju, Mark Brovs je još još jednom ostao nepovrijeđen. Njegov pas Beci rase šnaucer spasao ga je dva puta. Prvi put je otjerao provalnike iz kuće, a sada je uspio da ga izvuče ispod drveta koje se obrušilo na njega tokom šetnje.

FOTO: Mirror.co.uk/Screenshot

Mark je sa svojim psom poslije poslovnih obaveza odlučio da prošeta, to im je svakodnevna rutina koja im obojici dosta znači, piše Miror, prenosi Blic.

Tokom šetnje, Mark je začuo pucketanje iz pravca velikog drveta. Prvo je pomislio da je u pitanju mačka ili vjeverica, u trenutku kada je pogledao u drvo čija je krošnja bila tačno iznad njega, doživIo je neprijatnost. Velika grana se polomila i pala na njega.

Tada mu je u pomoć došao njegov vjerni saputnik, koji se svim silama borio da nesrećnog čovjeka izbavi iz kandži velike krošnje.

On je svog vlasnika počeo da vuče, i nekoliko minuta kasnije uspio je da ga izbavi i smjesti na sigurno. Ovo mu nije prvi put da mu spašava život. Naime, prije nekoliko godina, Marku su se lopovi prišunjali do kuće, i pokušali da mu ukradu automobil marke “BMV”, tada je Beci osjetio šta se dešava i otjerao lopove.

– Beci je dio porodice, svi ga volimo. On je pravi prijatelj, i ne znam šta bismo moja porodica i ja bez njega. Svakodnevno nam pokazuje i dokazuje koliko mu značimo i koliko nas voli. On je pravo bogatstvo – rekao je Mark, piše Miror.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram