Vučić: Boriću se za dolazak investitora u svaki grad i selo (FOTO)

Prisustvuju i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri finansija Siniša Mali i državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. U Preljini, kod Čačka, danas se polaže kamen temeljac za izgradnju moderne fabrike nemačke kompanije Forverk, koja će zaposliti više od 1.000 radnika, a ceremoniji prisustvuje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Prisustvuju i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri finansija Siniša Mali i državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.
Kompanija Forverk und Zon će u industrijskoj zoni u Preljini napraviti pogon na šest hektara i zaposliti radnike na proizvodnji rezervnih delova za automobilsku industriju. Investicija je vredna oko 50 miliona evra. Plan je da taj veliki proizvođač rezervnih delova za autoindustriju u narednih šest godina napravi 65.000 metara kvadratnih zatvorenog proizvodnog prostora, a samo ove godine biće izgrađeno više od 40.000 kvadrata. Grupacija Forverk und Zon je odlučila da u Čačku izgradi najveću proizvodnju jedinicu i tu će poslovati tri preduzeća grupacije: Forverk autotek, Forvek divetek i Eldizi. Forverk und Zon je porodična kompanija iz Vupertala u Nemačkoj koja postoji skoro 200 godina i veliki je dobavljač i proizvođač delova za audi, dajmler krajsler, folksvagen, bmv, porše i bentli. U sastavu proizvodnog pogona nalaziće se i centar za testiranje, a radnici će imati obuku u Nemačkoj i Poljskoj. Fabrika će zaposlenima omogućiti da se susretnu sa najmodernijom proizvodnjom i tehnologijom poslednje generacije, kao i opremu i mašine koje ispunjavaju najviše standarde. Radni uslovi za zaposlene će biti na visokom nivou. VUČIĆ: BORIĆU SE ZA DOLAZAK INVESTITORA U SVAKI GRAD I SELO Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da će nastaviti da se bori za dolazak stranih investitora u svaki grad i svako selo u Srbiji. On je, odgovarajući na pitanje da li će u Čacku doći jos neko strani investitor, rekao da se "bori za to i da nikada neće stati". "Dok sam na ovoj funkciji,boriću se za Srbiju za svaki njen grad, za svako selo i svakog čoveka", rekao je Vučić novinarima nakon ceremonije polaganja kamena temeljca za nemačku kompaniju Forverk u Preljini kod Cačka. STRANI INVESTITORI DA NE BRINU ZBOG PRETNjI OPOZICIJE... Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da strani investitori ne treba da se plaše bilo kakvih izjava nekih opozicionih političara koji najavljuju da će ih oterarti kada dođu na vlast, jer se, prosto, to nikada neće desiti, zato što narod za njih ne glasa i ne mogu pobediti na izborima. "Ne treba da se plaše, nikada neće doći na vlast", rekao je Vučić novinarima u Preljini odgovarajući na pitanja u vezi sa najavom Saše Jankovića iz autorskog teksta u Danasu, da će "oterati strane investitore". Dodao je da je potrebno da se dobiju glasovi građana, da bi se došlo na vlast. Kako je rekao, 15, 16 odsto glasova na izborima nije dovoljno da se formira vlast, a strani investitori upravo dolaze u Srbiju zbog stabilnosti i koninuiteta, što je, ocenio je, od ključnog značaja. Dodao je da nema više čuvenih "kombinacija", kao što je ranije bilo da se, kada se dođe na vlast, da se uzimaju krediti od banaka koje posle država pokriva, niti nešto tome slično i ponovio da ne vidi nikakvu opasnost za strane investitore.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram