ZAPAD PREKO SVOJIH PULENA ZAPRETIO RUSIJI! Putin dobio uznemirujuću poruku a sve zbog Srbije!

Bedžet Pacoli, po Haradinajevom nalogu, zapretio ruskom ambasadoru u Beogradu Aleksandru Bocan-Harčenku i poručio da će Rusija i Putin morati da priznaju lažnu državu Kosovo.

FOTO: intermagazin.rs

Pacoli je to rekao reagujući na izjavu Harčenka da se Rusija ne zalaže za podelu Kosova, ali da ne razume zašto bi ta opcija bila tako veliki presedan i problem danas u Evropi.


– Bivša Jugoslavija je raščlanjena na sve moguće načine. I posle svega, ispada da presedan nije bio ni komadanje SFRJ, ni SRJ, ni same Srbije, a da bi podela Kosova bila nekakav presedan?! Takve izjave zvuče vrlo čudno – rekao je Bocan-Harčenko.


Čuli poruku Moskve


Ova poruka ruskog ambasadora odmah je izazvala jako nervoznu reakciju Prištine.


‘Jedini presedan koji je ikada stvorila Rusija bila je agresija na područje bivšeg SSSR, gospodine Harčenko. Podela Kosova postoji samo u snovima Kremlja i Beograda. To se neće dogoditi nikada. Teritorijalni integritet Kosova je nedodirljiv. Priznaćete Kosovo pre ili kasnije“, napisao je u svađalačkom i pretećem tonu Pacoli na svom Tviter nalogu.


“Problem broj jedan za Zapadni Balkan nije islamski ekstremizam, nego albanska mafija. Imamo ‘mikrokolumbiju’ unutar Zapadnog Balkana i to je neprihvatljivo, jer ako bi te zemlje ušle u EU, to bi bio vulkan koji bi eruptirao” izjavio je Džon Nomikos.


Diplomatski izvori sa Kosova tvrde da ovakvu poruku Pacoli nije smislio sam, već je ona došla po diktatu zapadnih ambasada preko takozvanog kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.


– Priština je po nalogu iz Vašingtona reagovala otvorenom pretnjom zvaničnom Kremlju. Da se mi ne lažemo, u ovako važnim trenucima u kojima se rešava pitanje Kosova sasvim je očigledno da su ovu poruku Pacoliju praktično izdiktirale zapadne diplomate – navodi izvor.


Reč o otvorenoj provokaciji


– Albanski političari sa KiM već godinama precenjuju svoju realnu snagu, najviše zbog lokalnog savezništva sa SAD, koje su glavni pokrovitelj kosovske nezavisnosti. Oni su i neka vrsta portparola Vašingtona, a posebno američke ‘duboke države’ na Balkanu… – kaže politikolog Jelena Vukoičić.


Pokazivanje mišića


Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje ocenjuje da su u pitanju poruke odlazećeg političara koji pokušava da se dodvori Zapadu.


– Ovo deluje kao pokazivanje mišića pred izbore na Kosovu. Navikli smo da prete Srbima, ali ako pretiš jednoj Rusiji koja je član Saveta bezbednosti UN, time ulaziš u veliki problem. Pokazuju da nemaju neki cilj da dođu do kompromisnog rešenja. Na kraju, to i ne zavisi od njih, o tome će odlučivati velike sile Rusija i SAD, naravno uz saglasnost Srbije – kaže Deđanski.


Lažna država Kosovo odustaje od Interpola


Takozvani zamenik ministra spoljnih poslova u odlazećoj lažnoj vladi u Prištini Anton Beriša nagovestio je da Kosovo ove godine neće podneti zahtev za članstvo u Interpolu.


– Ne bi trebalo da žurimo u ovaj proces imajući u vidu neke okolnosti. Kosovo ne može postati član međunarodnih institucija bez pomoći međunarodnih institucija – izjavio je Beriša

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram