ZAVRŠILI U BOLNICI Dječaci pustili crnu udovicu da ih izujeda da bi dobili moći spajdermena

Trojica dječaka u Boliviji naučila su lekciju na teži način. Željeli su da postanu kao spajdermen i to tako što su dopustili crnoj udovici da ih ujede. Osmogodišnjak, desetogodišnjak i 12-godišnjak srećom su izbjegli fatalan ishod, a iz bolnice su pušteni nedjelju dana kasnije, ipak bez supermoći.

FOTO: Shutterstock

Prema izvještaju Ministarstva zdravlja, trojica dječaka čuvali su koze, kada je osmonoga inspiracija privukla pažnju. Vidjevši kako se penje po zidovima, kako plete mrežu, sinula im je ideja da se nametnu pauku kako bi ih ujedom načinio superherojima.

Nesvjesni moćnog otova stvorenja, uznemirili su ga najprije pomoću štapa. Gnevna crna udovica je “zagrizla” i zagrizla, a njih troja cu završila sa suzama u naručju majke.

Ona ih je odvela u dom zdravlja jer se činilo da lijekovi ne pomažu, a iz tog razloga su kasnije premješteni u bolnicu. Stigavši do La Paza, u kojem se bolnica nalazi, već su imali temperaturu, groznicu, bol u mišićima. Poslije nedjelju dana liječenja, poslati su na kućno liječenje, kako bi se oporavili od svoje marvelovske avanture, piše iflscience.com.

Zvaničnici su slučaj predstavili i kao lekciju roditeljima da budu oprezniji sa djecom, jer je njima sve stvarno, i filmovi i  snovi.

Sa veoma opasnim otrovom, 15 puta jačim od zvečarkinog, crna udovica ujeda samo kad je napadnuta. Boravak u njihovom prisustvu je bezbjedan ako su ostavljeni na miru, što u primjeru izazivanja štapom nije slučaj. Neki od ujeda mogu biti i smrtonosni.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram