Zelena supa

Lagano i okrepljujuće jelo.

FOTO: N.N

Sastojci:


 2 kg brokule


 1,5 l vode


 120 ml pavlake (s visokim postotkom mli-ječne masti)


  4 kašičice soli


 biber


 Priprema:


  Koristite samo cvjetove brokule. Nakon što ostalo odstranite, trebalo bi da ostane otprili-ke 800 grama. Zagrijte vodu do ključanja, po-solite je i kuvajte      cvjetove brokule otprilike 10 minuta. Ocijedite, ali sačuvajte vodu od kuva-nja.


  Stavite cvjetove u tiganj i držite ih na vatri dva-tri minuta kako bi se isušili.


  Izblendajte ih s kutlačom vode od kuvanja.


  Pomiješajte dobijeni pire s još malo vode od kuvanja, procijedite i pričekajte da se ohladi.


   Prije serviranja ga zagrijte do vrenja, ubaci-te tri četvrtine preostale vode od kuvanja, a potom umiješajte i pavlaku.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram