ŽIVOPISNA BIOGRAFIJA BOATENGA “Mogao sam 10 godina igrati u Realu, zbog Klopa sam ZAPLAKAO”

Ganac Kevin Prins Boateng je jedan od onih igrača koji su mogli imati bolju karijeru, iako u biografiji ima nastupe za velike klubove i solidnu kolekciju trofeja.

Boateng posjeduje rijetko viđenu kombinaciju tehnike i fizičkih mogućnosti, a u intervjuu za DAZN je otkrio gdje je zapelo u njegovoj karijeri.

– Kada sam imao 18 godina trebao sam menadžera ili porodicu da me usmjeri u pravom smjeru. Volio bih to, ali morao sam sve sam. Jako dobro znam da mi je problem bila i motivacija, koja nije uvijek bila stoodstotna. Da sam imao volju na najvišem nivou, bio bih u prvih 11 Barselone ili bih 10 godina igrao za Real Madrid ili Mančester Junajted – rekao je Boateng.

Danas je igrač Barselone u koju je stigao ove zime, odigrao je tek tri utakmice, a priliku za četvrti nastup čekaće u polufinalu Lige prvaka protiv Liverpula i bivšeg trenera Jirgena Klopa, koji ga je prije deset godina želio trajno dovesti u Dortmund nakon posudbe.

– Tada su za jedan gol propustili plasman u Ligu prvaka. Da su se plasirali, doveli bi me. Klop me lično nazvao i rekao da neće biti transfera. Bio sam tužan, inače uvijek snažni Princ tada je zaplakao. Klop tačno zna šta reći da izađeš na teren i pogineš za njega. Tu je bolji od bilo koga. To se vidjelo u Dortmundu i vidi se sada u Liverpulu. Čak i igrači koji ne igraju osjećaju se bitnim. Poseban je osjećaj kada je on trener – nahvalio je njemačkog stručnjaka.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram