BJELA I GLUMCI ODUŠEVLJENI U Čikagu završen dio snimanja filma o Tomi Zdravkoviću

U Čikagu je tokom vikenda završena još jedna faza snimanja filma "Toma", o muzičkoj legend Tomi Zdravkoviću.

FOTO: srpskainfo.com

Glumačka ekipa, Milan Marić i Sanja Marković, scenarista Zoran Lisinac, producent Vladimir Lisinac na čelu sa producentom i korežiserom filma Draganom Bjelogrlićem, zahvalila se statistima i organizacionom timu koji ih je dočekao i ugostio u Čikagu.

– Znao sam da u Čikagu živi nekoliko stotina hiljada Srba, ali nisam znao da ćemo se osjećati ovako dobro na snimanju i da će organizacija na setu biti kakva je bila, da će sve biti podređeno nama i da će sve biti ovako pripremljeno. Zatvarali smo cijele blokove u centru grada i preuređivali ih kao da su iz 60-ih i 70-ih godina. Toma je u Čikagu proveo skoro šest godina, a tokom tog perioda dogodile su se za njega značajne stvari, bilo je vrlo važno to prikazati u filmu. Posebno je značajno što je u ovom gradu upoznao Gordanu, koja mu je bila velika utjeha i podrška tokom teških životnih faza, koje se osjećaju i u njegovim pjesmama – rekao je Bjelogrlić.

On je na pitanje da li je poznavao Tomu Zdravkovića rekao:

– Tomu sam sreo jednom ili dvaput u životu, nisam ga poznavao. Ideja za snimanje filma potekla je od Željka Joksimovića, koji je došao kod mene s tim prijedlogom. Ostalo je istorija. U Čikago smo došli zato što su se u Čikagu Tomi desile neke važne stvari. On je ovdje došao nakon što je saznao da je teško bolestan, može se reći da je došao da umre. A onda je sreo Gocu, oženio se, vratio vjeru u život i napisao neke od svojih najboljih pjesama. Po povratku u Srbiju postao je najpopularniji pjevač, održao 20 koncerata zaredom u Domu sindikata, što je bio rekord u to doba.

U Čikagu je snimljeno ukupno 17 scena, poslije snimanja na nekoliko lokacija u Srbiji.

Premijera je najavljena za 30. septembar kada se obilježava 30 godina od smrti Tome Zdravkovića, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram