"Da završimo sa koronom do 21. juna" Brnabić poručila da je u Srbiji vakcinisano 42 odsto punoljetnih

Premijerka Ana Brnabić je danas tokom posjete opštini Žagubica izjavila da je u Srbiji trenutno vakcinisano oko 42 odsto punoljetnog stanovništva, što je oko 2,27 miliona ljudi.

FOTO: srpskainfo.com

Takođe je rekla da je cilj da to bude najmanje 50 odsto i da se do 21. juna Srbija otvori za slavlja, svadbe, rođendane, proslave i druženje.

– Da završimo sa koronom 21. juna – poručila je Brnabić.

Premijerka je poslije posjete vrtića ”Cvetić” u mjestu Krepoljin kod Žagubice i zajedno sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom punkta za vakcinaciju u Domu Zdravlja u mjestu Laznici rekla da zato svi treba da se vakcinišu kako bi se pobjedio korona virus.

Poručila je građanima Žagubice da se vakcinišu jer ta opština, kako je rekla, zaostaje po vakcinaciji, sa oko 21 odsto vacinisanog stanovništva.

Kaže da razumije da je razuđena teritorija te opštine i da je teško obići, ali da će država pomoći u tome.

Brnabić je rekla da su u prvih 10 lokalnih samouprava po broju vakcinisanih uglavnom beogradske centralne opštine i da joj je drago da je u prvih 10 ušao i Niš, Užice i Priboj, kao i da jako dobro stoje Kikinda, Kladovo,Crna Trava, Sremaska Mitrovica i Novi Sad..

Dodaje da manji broj vakcinisanih imaju opštine kao što su Tutin, Novi Pazar, Lajkovac, Mionica, Žagubica, Boljevac, Ražanj, Rača, Varavarin, Rekovac, Ljig, Chićevac…

– Ovo možemo samo svi zajedno, pozovite vaše prijatelje, komšije, porodicu da se vakcnišu, a mi ćemo obezbjediti sve što je potrebno i da završimo sa koronom do 21. juna – rekla je Brnabić.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram