ILIJEV BIJESAN Asano nam je podlo vratio

Fudbalska javnost u Srbiji ostala je u šoku kada je osvanula vijest da je najbolji strijelac Partizana Takuma Asano raskinuo ugovor sa klubom iz Humske zbog neisplaćenih zarada.

FOTO: FK PARTIZAN/M. TODOROVIĆ

Japanac se vratio u domovinu i ostavio saigrače na cjedilu pred najvažniji meč u sezoni finale Kupa Srbije. Njegov potez zaprepastio je sve iz kluba. Lazar Marković i Vladimir Stojković žestoko su iskritikovali Takumu Asana, a sada se oglasio i Ivica Iliev.

– To je bezobrazno i podmuklo ponašanje profesionalca. Te priče da njemu Partizan duguje milione i da niko nije htio da ga sasluša nemaju veze s istinom. Svuda ima malih kašnjenja u isplati, pogotovo sada kada je svijet u problemu zbog epidemije korone. I mnogi evropski velikani su smanjili budžete. Kao igrač sam prošao kroz nekoliko zemalja i često se dešavalo da bude sličnih problema, čak i u vrijeme kada je finansijska situacija bila znatno bolja od aktuelne, ali to ne može da bude opravdanje za ovo – rekao je Ivica Iliev za “Informer”.

On tvrdi da niko nije mogao da nasluti šta će se dogoditi.

– Imao je maksimalne uslove. Stalno je pričao da uživa u Beogradu, a očigledno je pokazivao lažno poštovanje prema Srbiji, klubu i navijačima. Ostavio je saigrače na cjedilu, momke koji su mu pomogli da odigra najbolju sezonu u karijeri. Doveli smo ga kada je bio u padu, nije igrao. Pružili smo mu šansu. Ovdje je podigao formu i ponovo postao reprezentativac, a ovako podlo nam vraća – besan je Iliev.

Funkcioner crno-bijelih je potvrdio da će Partizan pokrenuti postupak protiv Asana kod FIFA i ubijeđen je da će klub zaraditi novac.

– Ne postoji apsolutno nijedan pravni aspekt koji je na njegovoj strani. Čak je i njegov bivši agent to potvrdio. Partizan će na kraju dobiti novac, kao što bi zaradio i da ga je prodao. Međutim, ne znam da li je Asano svjestan kakva će mrlja ostati pored njegovog imena.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram