Influenserka riješila da tuži obožavateljku jer previše liči na nju i na taj način zarađuje za život

Popularna glumica, model, pjevačica i najplaćenija kineska poznata osoba u poslednje četiri godine, riješila je da tuži jednu od svojih dvojnica jer se previše oslanja na njen izgled za prodaju svojih proizvoda tokom lajvovanja sa svog profila.

FOTO: drustvene mreze

Do septembra prošle godine 32-godišnja Čen Hining koristila je svoju sličnost s Fan Bingbing kako bi zarađivala, a superzvijezda je od nje tražila da promijeni svoje onlajn ime, plati joj pozamašnu kompenzaciju te i da joj se javno izvini svaki dan tokom dva mjeseca, prenosi Blic.

Iako Čen nije koristila njeno puno ime, nadimak joj je bio “Fan YeBing”, što je, čini se, bilo previše slično. Međutim, Čenova je za Čajna Morning Post izjavila kako vjeruje da je izdvojena zbog svoje popularnosti i sličnosti s Bing s obzirom na to da postoji mnoštvo drugih influenserki koje se nazivaju “Fan BingBing”.

Otkako je započela parnica, u septembru 2020. godine, Čenova pokušava da se distancira od brenda slavne Kineskinje, pa je promijenila nadimak i čak se podvrgnula estetskoj operaciji kako bi izgledala manje poput “BingBing”.

Međutim Čenova tvrdi i da je više od milion pratioca stekla svojim trudom i angažmanom u zajednici, a ne sličnošću sa zvijezdom.

– Prosječno lajvujem 10 sati dnevno, preko 350 dana u godini – rekla je te dodala kako ima samo jednu asistenkinju.

Nije jasno kako će suđenje završiti, međutim Čenova navodno ima razloga za brigu. Naime, evidencija pokazuje kako je “BingBing” već imala nekoliko sličnih parnica i sve ih je dobila.

 

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram