Jovičević OSUĐEN NA 16 GODINA zatvora: Oca udarao automatskom puškom po glavi

Osnovni sud u Brčkom osudio je Dalibora Jovičevića (35) iz tog grada na 16 godina zatvora za svirepo ubistvo oca u februaru prošle godine, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

FOTO: srpskainfo.com

Tužilaštvo Brčko distrikta dokazalo je krivicu Jovičevića i optužilo ga da je između 11. i 12. februara prošle godine u mjestu Brezovo Polje Novo Naselje na svirep način ubio oca Slavka Jovičevića.

On je optužen da je dok se u kući nalazio sam sa njim, automatskom puškom, ocu zadao više udaraca u glavu usljed čega je nastupila trenutna i nasilna smrt žrtve.

Na suđenju pred Osnovnim sudom Jovičeviću je dokazano krivično djelo ubistvo, za koje je nepravosnažno osuđen na zatvor od 16 godina.

Istovremeno, on je oslobođen optužbe da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, a jednako kao i Tužilaštvo presudu u cijelosti može pobijati žalbom.

Optuženi Jovičević bio je u bjekstvu nakon izvršenih krivičnih djela duže od dvije sedmice, zbog čega su za njim bile raspisane potraga i međunarodna potjernica.

On je uhapšen  27. februara 2020. godine na području Sarajeva pošto se javio medicinskoj službi zbog povrede usljed pada u koritu rijeke Miljacke, nakon čega je po prijedlogu Tužilaštva odmah pritvoren, navedeno je u saopštenju.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram