KAKAV BAKSUZ Loto listić vrijedan 26 miliona dolara oprala u veš mašini i ostala bez nagrade

Dobitni tiket vrijedan 26 miliona dolara izvučen je u predgrađu Los Anđelesa, međutim, Amerikanka koja ga je uplatila nije mogla to da dokaže, pa će nagrada biti donirana državnim školama.

FOTO: srpskainfo.com

Iako američki mediji pišu, žena (40) oprala je u mašini za veš pantalone u kojima ostao loto tiket, te je potvrda o dobitku vrijednom 26 miliona dolara bila uništena, prenose američki mediji.

Dobitni tiket “Super loto plus” prodat je u radnji u Norvoku, predgrađu Los Anđelesa u novembru 2020. Dobitnik je imao rok do 13. maja da sa tiketom dođe po nagadu, ali se to nije desilo.

Menadžer pumpe Frank, gdje je tiket kupljen, rekao je medijima da je video nadzor zabilježio kupovinu zlatne karte pred samo izvlačenje koje je bilo 14. novembra. Zakon kaže da se dobitak mora podići u roku od 180 dana.

“Njujork post” dodaje da čak i da su snimci to potvrdili oni ne bi bili dovoljan dokaz za isplatu dobitka, što je potvrdila i portparolka Državne lutrije Kalifornije Keti Džonston, navodeći da je dobitniku potreban ubjedljiv suštinski dokaz da je listić njegov.

U slučaju da nema potvrđenog dobitnika novac se dijeli državnim školama u Kaliforniji, naveli su organizatori u saopštenju i dodali da se čeka odluka nadležnih kojima su snimci proslijeđeni. U međuvremenu, prodavac dobitnog listića osvojio je nagradu od 130.000 američkih dolara, što je uobičajeno pravilo lutrije.

Mediji navode da je izuzetno rijetko da se dobitnici Državne lutrije Kalifornije ne jave, piše Blic.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram