Nepravilnosti u Nikšiću: U lokalu se kupuju glasovi?

NIKŠIĆ - U Nikšiću, drugom po veličini gradu u Crnoj Gori, jutros u sedam sati otvorena su biračka mesta na lokalnim izborima.

FOTO: Tanjug/AP

Na 138 biračkih mesta, koja će biti otvorena do 20 časova, pravo glasa imaju 58.833 birača, koji će odlučivati o izboru 41 poslanika lokalnog parlamenta.

Nakon što je u medijima osvanuo snimak da se u nikšićkom kafiću "Arkade" kupuju glasovi za današnje lokalne izbore, ispred lokala je zabilježeno prisustvo policije.

Osim toga, građani Nikšića su snimili da je u pomenutom lokalu petnaestak ljudi, uprkos epidemiološkim mjerama protiv virusa korona i zabrani rada.

Nakon prijave, policajci su došli i nisu željeli da reaguju, prenosi jedan član Demokratskog fronta. Iz te stranke su naveli da su slučaj prijavili policiji, ali da ona ne reaguje.

Navodno, policajac je jednom građaninu zaprijetio privođenjem ukoliko se grupa ne udalji od objekta.

Nakon rasprave, građani su obavijestili i ministra unutrašnjih poslova.

Na kraju snimka se vidi i muškarac koji je pokušao da uđe u lokal i navodno mu policija nije dozvolila, međutim, nakon intervencije ljudi iz lokala, ovaj je ušao.

"Nakon prijave policajci su se uputili na lice mjesta, ušli u lokal u kvartu kod Opšte bolnice, izuzeli dokumentaciju i konstatovali da je taj lokal registrovan kao izborni štab Demokratske partije socijalista (DPS). O događaju je obaviješte dežurni tužilac, koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela", rečeno je nezvanično iz Uprave policije, prenose Vijesti.me.

Na društvenim mrežama su se pojavile informacije da je izvršen upad u prostorije DPS i da su tamo pronađene lične karte i novac. Na Instagram profilu "Bunt Crna Gora" najavljuju da će objaviti svaku ličnu kartu, kao bi se vidjelo "ko se prodao".

"Novosti" prenose da aktivisti DPS sjede ispred biračkih mjesta i slikaju glasače.

Zabilježeno je, kako tvrde, da prilaze građanima i prijete im kako ne bi glasali za opoziciju u tom gradu.

Ispred biračkog mjesta Vrećenovići smijenjuju se crni i sivi automobili bez registarskih oznaka iz kojih mladići obučeni u majice sa obilježjima DPS sugerišu građanima za koga da glasaju, navode.

Pratite Cafe.ba putem aplikacije za Android, iOS i društvenih mreža Facebook, Twitter i Instagram